Intelligent beheerde CCTV-verlichting bij SmartSD

SmartSD komt met een integratie van Raytec IP-verlichting in de software van het Genetec Security Center-platform. Hiermee kan de witlicht- en infraroodverlichting bij grote projecten intelligent worden beheerd en aangestuurd. Zo wordt voor de directe omgeving lichtvervuiling tegengegaan en kan het energieverbruik en de daaraan gekoppelde kosten sterk worden gereduceerd.

Bulb verlichting vervangen door LED-verlichting en deze via een IP-netwerk aansturen en alleen inschakelen op momenten waarop het echt nodig is. Gedimde verlichting ’s avonds op een parkeerplaats als er geen beweging is of infraroodverlichting voor beveiligingsdoeleinden laten sturen door het managementsysteem dat ook de camerabewaking en de toegangscontrole beheert. Dit is allemaal mogelijk met de IP PoE-verlichting van Raytec, in combinatie met de software van Genetec.

Over het netwerk kunnen groepen tot maximaal 16 spots niet alleen worden in- en uitgeschakeld, ze kunnen naar wens ook op bepaalde tijdstippen worden gedimd. Tijdsturing en verlichting inschakelen bij detectie of alarmmelding in bepaalde zones, kan volledig intelligent en geautomatiseerd worden gestuurd door het Genetec Security Center platform. Hiervoor is alleen de gratis Genetec plug-in van Raytec en verlichting uit de nieuwe reeks VAR2-IPPOE spots nodig.

Geef een reactie