Wat is een ip camera?

De IP camera is een camera die gebruik maakt van het “Internet-Protocol” en wordt verbonden behulp van een UTP kabel. Doordat een UTP kabel meer data kan verwerken dan een analoge COAX kabel kan er met een Ip camera een hogere resolutie en daardoor betere beeldkwaliteit worden behaald. 

Met een UTP kabel kan de ip camera met het internet worden gekoppeld door deze direct met de router of indirect via een NVR recorder te verbinden. De internetverbinding op de ip camera maakt het mogelijk overal ter wereld de beelden live mee te kijken.\

Ip camera mogelijkheden

De UTP aansluiting van de ip camera brengt nog meer voordelen met zich mee. Zo kan zowel de voeding als de data via de zelfde kabel verlopen waardoor er slechts 1 kabel vanaf de recorder naar de ip camera getrokken hoeft te worden. Deze functie wordt lokwel PoE genoemd (Power over Ethernet). De PoE functie is niet standaard in iedere ip camera. Wanneer u van deze functie gebruik wilt maken let er dan bij de aanschaf goed op dat zowel de camera als de recorder zijn uitgerust met de PoE functie.

Ga voor het complete stuk naar: wat is een ip camera

Geef een reactie