Videomanagement in de cloud met analytics

Eagle Eye Networks, dat recent CameraManager van Panasonic overnam, heeft zijn videomanagementsysteem in de cloud uitgebreid met video analytics. Functies zijn onder andere inbraakdetectie, objecten tellen en virtueel hekwerk.

Het bijzondere is dat camerasystemen hiermee ‘intelligent’ zijn te maken, zonder dat lokale aanpassingen nodig zijn. Aan de bestaande camera’s en software hoeft dus niets veranderd te worden. Het enige wat hoeft te gebeuren is het activeren van de nieuwe functies vanuit het web-dashboard of via de app. Zelfs analoge camera’s zijn te gebruiken, mits ze wel op het cloud VMS zijn aangesloten uiteraard.

Echte cloud-oplossing
Volgens oprichter en CEO Dean Drako is Eagle Eye Analytics een echte cloud-oplossing, die beschikbaar is wanneer nodig en per camera. Alleen het daadwerkelijke gebruik wordt in rekening gebracht. Op het moment is het aantal analytische functies nog beperkt, maar dat zal volgens Drako snel veranderen. Tot 1 januari 2018 wordt voor het gebruik van de nieuwe functies niets in rekening gebracht. Daarna zal 4 tot 5 dollar per maand per camera moeten worden betaald.

Geef een reactie